SEO Eğitiminde İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

WordPress SEO Uyumlu Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

WordPress SEO Uyumlu Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Önemli Hatırlama: SEO uyumlu bir tema seçmeniz Google’da üst sıralarda yer alacağınız anlamına gelmemektedir. SEO parçalardan oluşan bir bütündür. Eğer bir parçaya takılırsanız, diğer parçalarda hata yapabilirsiniz. Bu nedenle SEO uyumlu tema olayına aşırı takılmayın. Bir temanız varsa bunu eklentiler yardımı ile %100 olmasa da SEO’ya uygun hale getirebilirsiniz.

1. Mobil

Seçeceğiniz temanın sadece masaüstü sürümüne bakarak karar vermeyin, mobil sürümün kullanılabilirliğine de bakmanız gerekmektedir. Google Mobil Uyumluluk Testi aracından Google için bir sorun olmadığını kontrol ediniz.

2. Hız

Hızlı bir tema SEO için olmazsa olmazdır. Google Pagespeed ve GTMetrix araçlarından mutlaka hızı kontrol edin. Hız puanının en az 50 ve üzeri olmasını özen gösterin.

3. Tarayıcılar

Ziyaretçinin hangi tarayıcıyı kullanacağından emin olamazsınız. Firefox, Edge, Opera, Safari ve diğerleri var. Temayı seçmeden önce diğer Chrome dışındaki tarayıcılarından da kontrol ediniz.

4.  H Etiketleri

Bir önceki postta H etiketi kullanımından bahsetmiştim. Örneğin blog sitesi kurmayı planlıyorsanız, yazı sayfasında yazı adının H1 olduğuna ve logoya H1 verilmediğinden emin oldun. Kontrol için Web Developer uzantısını ve SEOquake aracını kullanabilirsiniz.

5. Yapısal Verileri

Yapısal veri işaretlemesini kullanan bir tema seçmek SEO açısından faydalı olabilir. Ayrıca, arama motoru sonuç sayfalarından web sitenize tıklayan ziyaretçi sayısını arttırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle tema satın alma kontrol listenize eklemeye değer. Yapısal verileri eklenti ile de sonradan ekleyebilirsiniz.

6. Tasarım

Tasarım, kullanıcıyı web sitesinde tutan etmenlerden biridir. Kullanıcılar tasarımı beğenmedikleri sitelerde genellikle çok fazla zaman geçirmezler. Reklam ve içerik yerleştirme, kullanıcı deneyimi ve görünümü arasında bir denge bulmalısınız.

7. Kolay Gezinme

Kolay gezinme, arama motorlarından gelen web sitesi trafiğini olumlu yönde etkiler çünkü erişebilirlik ve kullanım kolaylığı SEO’ya katkıda bulunur. Yapılan bir araştırma, insanların %70’inin bir web sitesinden bir şey ararken arama yerine navigasyona güvendiğini daha kolay ve daha hızlı olduğunu gösterdi.

8. Breadcrumbs

Türkçesi ekmek kırıntısı olan Breadcrumbs bir çoğumuzun çoğunlukla E-Ticaret sitesinde kullandığımız bir ürünün kategorine gitmemize yardımcı olmaktadır.

 

Related Posts