Eticaret SEO Teknikleri (Kapsamlı Rehber)

Eticaret SEO Teknikleri (Kapsamlı Rehber)

Bu yazımda e-ticaret SEO ve SEO’yu iyileştirmek ve organik trafik kazanmak için en önemli kavramları inceleyip neler yapmanız gerektiğinizde bahsedeceğim. Site içi SEO, e-ticaret web sitenizin daha üst sıralarda bulunmasına, kullanıcıların ilgisini çekmesine, daha fazla trafik çekmesine ve daha fazla müşteri adayını dönüştürmesine yardımcı olmaktadır.. İnsanlar genellikle ürün araştırmalarına genellikle Googl’de bir arama ile başlıyor. Kesin bir satın alma kararı almak için genellikle şunları yapıyor;
  • Fiyatları ve özellikleri karşılaştır.
  • Yorumları oku.
  • Püf noktaları ve tavsiyeler için arama yap.
Web siteniz insanlar sattığınız ürünleri ararken görünmüyorsa, potansiyel müşterileri ve karları kaybedersiniz. anahtar kelime arastirmasi

Anahtar Kelime Araştırma ve Optimizasyonu

İnsanların sitenizi bulmasını ve arama Arama motorlarında daha fazla görünürlük istiyorsanız, doğru kelimeleri kullanmanız gerekir. Hem insanlar hem de arama motorları için optimizasyon yapmanız gerekir. Örneğin, Ahrefs Anahtar Kelimeler Gezgini, herhangi bir işletme alanı veya arama motoru için anahtar kelime önerileri sunar. Anahtar kelimelerinizin kullanıcı sorgularıyla ne kadar verimli bir şekilde eşleştiğini ölçümleri izleyebilir ve yönetebilirsiniz. Diğer bazı ücretsiz anahtar kelime araştırma araçları arasında Ubersuggest, Google Trendleri, Google Keywords Planner, Google Correlate, Wordtracker Scout, Keywords Tool İo ve Google Search Console bulunur. İşte bulduğunuz anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınızla ilgili birkaç ipucu:
  • En önemli anahtar kelimeleri sayfa başlıklarına, başlıklarına, alt başlıklarına, paragraf kopyasına, ürün açıklamalarına, görüntü dosyası adlarına ve alt metnine, meta başlığına ve açıklamasına ve URL’lere yerleştirin. Farklı varyasyonları kullanın.
  • Tüm detayları (kargo bedeli, kullanıcı yorumları, iade politikası) ürün sayfasına yerleştirin. Müşterinin ek bilgi aramak için sayfadan ayrılması gerekiyorsa, web sitesini tamamen terk etme olasılığı daha yüksektir.
  • Yardımcı bir yazı yazarak kullanıcılara yarar sağlayın. Google’a şüpheli görünebilecek gereksiz anahtar kelime doldurma işleminden kaçının.
  • Sezonluk satışlarınızı zamanında güncelleyin. Müşterilerinizi hayal kırıklığına uğratmayın.

icerik yazma

İçerik

Ürün Sayfaları

Google’ın değil, insanların hizmetlerinizi ve ürünlerinizi aldıklarını unutmayın, bu nedenle e-ticaret sayfalarınızı kullanıcıların niyetlerini karşılamak için optimize etmek çok önemlidir. Rakiplerinizin web sitelerini inceleyerek başlayın. Analiz yaparak web sitenizdeki sorunları bulabilirsiniz. Analiz yaparken şunlara bakın;
  • Çok dilli web siteleri (örneğin:amazon).
  • Ürün sayfa tasarımlarında kullanılan özel renkler.
  • Hizmetlerin / ürünlerin özellikleri.
  • Eylem çağrıları veya CTA’ların sayısı ve görünümü.
Sayfa içi SEO’nuzu geliştirmek için, kullanılamayan ürünleri dizininizden kaldırmayı düşünün. Uzun süre indekslemede bırakıldığında, bu sayfalar sonunda sıralamanıza zarar verebilir. Çalışmanızı aşağıdaki şekilde düzenleyebilirsiniz:
  • Search Console’daki dizine eklenmiş sayfa sayısını ve Site Haritanızdaki dizine eklenmiş sayfa sayısını ve Google organik sayfalarını karşılaştırın.
  • Yalnızca Site Haritanızdaki sayfaların Google’a açık olduğundan emin olun.

Kategori Sayfaları

E-ticaret web sitesi sahipleri genellikle ürün sayfalarına, açılış sayfalarına ve web sitelerinin ana sayfalarına en çok dikkat eder, kategori sayfalarının da harika görünmesi gerektiğini unutmayın; Web kullanıcıları kategori sayfasının görünümünü beğenmiyorlarsa, ürün sayfalarını bile açmayacaklar ve tüm SEO çabalarınız büyük ihtimalle boşuna olacaktır. Kategori sayfalarınızı optimize etmek için izlenecek bazı temel ölçütler şunlardır:
  • Dönüşüm oranı: Satış sayısını site ziyaretçisi sayısına oranla.
  • Katılım: Ziyaretçilerin web sitesinin sayfalarına harcadıkları süre. İnsanlar içeriğinizi görüntülemek için ne kadar uzun zaman harcarsa, bir şeyler satın alma olasılıkları o kadar yüksek olur.
  • Tıklama oranı: Kategori sayfalarından ürün sayfalarına geçişler.
  • Ziyaretçi başına gelir: Geliriniz ve ziyaretçi sayısı arasındaki oran. Bu ölçüm, dönüşüm oranından bile daha önemlidir.

Blog

On yıl önce, bloglama çoğunlukla eğlenceli bir aktivite olarak algılandı, ancak bugün bu güçlü araç e-ticaret şirketleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. E-Ticaret SEO tekniklerinde olan blog, sitenizin müşterilere değerli bilgiler sağlamasına, sadakatlerini kazanmasına ve güçlü ilişkiler kurmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, popüler anahtar kelimeleri blog makalelerine ekleyerek, arama motorlarından daha fazla ziyaret çekeceksiniz. Yüksek kaliteli SEO için optimize edilmiş içerik için bazı ölçütler:
  • Makaleleriniz arama sıralamasının en üstüne getiren güçlü yazılar olmalıdır.
  • Makaleleriniz müşterileriniz tarafından sıkça sorulan soruları yanıtlamalıdır: bazı ürünlerin nasıl kullanılacağı, en iyisini nasıl seçileceği, satın alınan ürünlerin ömrünün nasıl uzatılacağı,
  • Metinden ayrı olarak, makaleleriniz, metin bölümlerini parçalamak ve okuyucuları meşgul tutmak için canlı ve büyüleyici görseller içermelidir.
  • Makaleleriniz, kataloğunuzdaki ürün ve kategori sayfalarına bağlantılar içermelidir.
  • Dil bilgi hataların yanı sıra yanıltıcı veya eski bilgiler için içeriğinizi tamamen okumalısınız ve düzenlemelisiniz.

Meta Başlığı ve Açıklaması

Meta başlık ve açıklama kısa ama anlamlı unsurlardır. Arama motorlarında size olumlu puanlar sağlarlar, çünkü web kullanıcıları sayfalarına benzer kaynaklardan birini seçerken  görürler. Meta başlığınız ve açıklamanız, sayfanın konusunu, insanların sitenizi ziyaret etmek ve daha fazla keşfetmek isteyen bir biçimde özetlemelidir.

H etiketleri

Başlık etiketleri (H1, H2, H3 vb.) makalelerinizin yapısını oluşturduğundan son derece önemlidir. Blogları ve ürün sayfalarını ziyaret ederken, web kullanıcıları ilk olarak başlıklara bakar ve birkaç saniye içinde, başlıklar onların dikkatine değer olup olmadığına karar verir. Ayrıca, başlıklar bir SEO açısından değerlidir. Google, bu etiketlere gövde metninden daha fazla önem veriyor. Bu iki farklılığı göz önünde bulundurarak, her bir metinsel bölüm fikrini yansıtan ve alakalı anahtar kelimeler içeren H etiketlerini derleyin.

Yorumlar

Çok iyi bir reklam kampanyası düzenleyebilir ve mevcut tüm bilgilendirme kanalları aracılığıyla şirketinizin övgülerini söyleyebilirsiniz, ancak potansiyel müşteriler markanıza biraz şüpheyle yaklaşacak ve ürünlerinizin sadece yüksek satışlara ulaşma avantajını vurguladığından şüphelenecektir. İnsanlar diğer tüketicilere güvenme eğilimindedir ve tüm tüketicilerin %91’i , arkadaşlardan veya aileden gelen kişisel öneriler kadar çevrimiçi incelemelere de güvenmektedir. Ürün sayfalarınızda çok sayıda olumlu inceleme yayınlamak çok işe yarayabilir. Olumsuz yorumların, azınlıkta oldukları sürece bir etkisi olmayacak. Dürüst olalım, her ürünün bazı dezavantajları vardır ve memnun olmayan alıcıların bulunmaması şüpheli görünebilir. Sayfa içi SEO için müşteri görüşleri, düşündüğünüzden daha yararlıdır. Yorumlar, hem arama motorları hem de potansiyel müşteriler için yardımcı olan orijinal, taze ve tutarlı içerik sağlar. Daha fazla inceleme almanın en iyi yolu, iyi düşünülmüş e-posta pazarlaması ve alışveriş yapanların web sitenizde incelemeler bırakmasını kolay ve rahat hale getirmektir.

İçerik Denetimi

İçerik, piyasayı ele geçirme silahınızdır. Bu yüzden içeriğinizi güçlü ve çarpıcı kılın. Eğer değerlendirmezseniz içeriğinizin gerçekten etkili olup olmadığını asla bilemezsiniz. Düzenli analiz ve güncel olmayan bilgilerin güncellenmesi, mükemmellik elde etmenize yardımcı olacaktır. Yayınlanan tüm içeriğinizi gözden geçirmek için zaman içinde belirli bir nokta seçin. Bu ayda bir kez veya yılda bir kez olabilir. Hedef kitlenizin davranışını yorumlar, tıklamalar, ortalama okuma süresi ve diğer ölçümler açısından izleyin. Müşterilerin sık sık müşteri destek ekibinizden istediği soruları analiz edin ve bunları blog makaleleriniz için konu olarak kullanın. Ayrıca, rakiplerinizin web sitelerinde bazı ilginç içerik çözümleri fark ederseniz, bunlardan yararlandığınızdan emin olun.

Görüntüler

Görüntü optimizasyonu, sayfanızın hızını büyük ölçüde geliştirme potansiyeline sahip olduğundan zamanınızın akıllıca bir yatırımıdır. Resimlerle çalışırken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli noktalar şunlardır:
  • Mükemmel format: Geniş düz alanlar için PNG ve GIF, fotoğraflar için JPG.
  • Sıkıştırma: Resimlerinizi sıkıştırmak için çeşitli ücretsiz veya ücretli araçlar ve çevrimiçi hizmetler vardır.
  • Estetik: Ürün görüntüleri çekici olmalı, olumlu duyguları uyandırmalı ve web kullanıcılarını sipariş vermeleri için teşvik etmelidir. Ürünlerinizi en iyi şekilde sergilemek için profesyonel bir fotoğrafçının desteğini almak en iyisidir.
  • SEO: Anahtar kelimeleri alt metne, özellikle de metni çevreleyen görüntülere ekleyin.

Video

Videoyla kullanırken, aşağıdaki uygulamalara dikkat edin:
  • En küçük dosya boyutunu oluşturduğu için MP4 biçimini kullanın.
  • Ziyaretçilerinizin ekran boyutlarını göz önünde bulundurarak en uygun dosya boyutunu seçin.
  • Tüm video dosyalarını sıkıştırmayı unutmayın.
  • Mümkün olduğunda uzunluğu azaltın.
  • Videoyu yerel olarak sunmak yerine YouTube, Vimeo veya diğer benzer kaynaklara yükleyin.

kullanıcı deneyimi

Kullanıcı Deneyimi

Kullanılabilirliği kontrol etmek ve geliştirmek her SEO uzmanı için vazgeçilmez bir görevdir. İşiniz, aşağıdaki faktörleri içeren doğru bir analiz yapmaktır:
  • Ortalama kullanıcı sayfada ne kadar zaman harcıyor?
  • Hemen çıkma oranı nedir?
  • CTA’lar ne kadar iyi performans gösteriyor?
  • En çok hangi sayfaları ziyaret ediyor?
Sonuçlarınızı masaya yatırın ve pazarlama ve geliştirme ekiplerinize katılın. Kullanılabilirliği olumsuz yönde etkileyen konular teknik ya da teknik olmayan olabilir. Örneğin, çok fazla reklam, kötü kopya, çok büyük veya çok küçük yazı tipleri, çalışmayan düğmeler ve diğer sorunlar kullanılabilirliği önemli ölçüde etkileyebilir. Göreviniz bu zayıf noktaları bulmak ve ilgili görevleri diğer ekip üyelerine devretmek. Aşağıda, kullanıcı deneyimini etkileyen en önemli unsurlar;

Navigasyon

Müşterilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve ürünleri bulması kolay olmalı. Menünüzün kullanışlı, sezgisel ve farklı bölümlere giden en kısa yolları sağladığından emin olun. Web siteniz keyifli ve kullanımı kolay olduğunda, ziyaretçiler daha uzun süre kalacaktır.

İç Bağlantılar

İç bağlantı, e-ticaret siteleri için iyi düşünülmüş olmalıdır. İç bağlantı kullanmanın üç ana nedeni vardır:
  • Kullanıcılar için yerinde gezinmeyi basitleştirin ve ilgilendikleri bilgilerle ilgili ilgi çekici içerikler sunun.
  • Arama motorlarının sitenizi taramasına ve içeriğinizin temalarını tanımlamasına yardımcı olun.
  • Birden fazla ürün sayfasını ziyaret ederek kullanıcıları sitenizde daha uzun süre kalmaya teşvik edin.
Bir müşterinin Google SERP’de tıkladıkları bir üründen tamamen memnun olmadığını varsayalım. Hemen web sitesinden ayrılacaklar mı? Buna gerek yok, onlara benzer seçeneklere bağlantılar sunarsanız. Bu, müşteri adaylarını dönüştürme yolundaki ilk adımınız olabilir. Dahili bağlantı aynı zamanda kendi bağlantı metninizi oluşturmanıza yardımcı olur. Bu, en iyi anahtar kelimelerinizin aramadaki ilk sıraları işgal etmesini sağlamanın mükemmel bir yoludur. Uygun bir iç bağlantı stratejisi için en iyi paketler:
  • Yalnızca uygun olan yere bağlantılar ekleyin.
  • Benzer bağlantılara sahip çok fazla bağlantı yerleştirmeyin.
  • Daha iyi gezinmek için kullanıcıların sitenin çok düzeyli hiyerarşisini anlamalarına yardımcı olmak için breadcrumb(ekmek kırıntısı) gücünden yararlanın.
  • En tıklanabilir bağlantılar, çekici görsellere sahip olanlardır. Kullanıcıları web sitenizde tutmak için bunu göz önünde bulundurun.

İlgili Ürünler

Birisi harekete geçmeye ve web sitenizden bir şeyler satın almaya hazır olduğunda, gelirinizi artırmak için neden ilgili ürünler sunmuyorsunuz? Örneğin, bir mobilya markası bir masa satın alan müşteriye bir sandalye seti sunabilir. Bir otel rezervasyon web sitesi, kiralık araçlarda indirimli fırsatlar sunabilir. İnsanlar tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve hayatlarını kolaylaştıran yardımcı hizmetleri takdir ediyorlar.

SSS / Hakkımızda / İletişim sayfaları

Genel sayfalarınızı optimize ederken, SSS içeriğinizi düşünün. Sorularına cevap veremezseniz, insanlar başka bir yere gidecektir. Ürünleriniz / hizmetler sayfalarınız ne kadar açıklayıcı olursa olsun, kullanıcıların hala bazı soruları olacaktır. Sitenizde bilgilendirici bir SSS sayfası olması , boşluğu doldurmanıza yardımcı olabilir. Web sitesinin güvenlik önlemleri, gönderim seçenekleri ve iade politikaları dahil tüm temel bilgileri aldığınızdan emin olun. Bu bilgilerin sağlanması, alıcı güvenini artırabilir ve satışlarınızı artırabilir. İlgi çekici bir Hakkımızda bölümü, itibarınıza yıldız katacaktır. Potansiyel müşterilere geçmişiniz, kurumsal değerleriniz ve şirketinizin temel değerleri hakkında bilgi verin. Bu, ziyaretçilerin gece uçucu bir web sitesi değil saygın bir işle uğraştıklarını bilmelerini sağlar. Senin üzerinde İletişim sayfasından, telefon ve faks numaraları, e-posta adresleri, Skype, WhatsApp, sosyal ağ sayfaları, web sitesi iletişim formları ve canlı sohbet gibi kullanıcıların sizinle iletişim tüm yolları, listelemek.

Karşılaştırmalar

Uygun bir ürün karşılaştırma aracı sağlayarak alıcılarınız için karar alma sürecini basitleştirin. Ürün tanımlarından temel verileri toplayıp karşılaştırmalı ve müşteri ihtiyaçlarına göre en iyi seçenekleri önermelidir.

Ürün Videoları

Ürünlerinizin nasıl kullanılabileceğini gösteren videolar yapın. Niş için uygun bir format seçin. Örneğin, ekipman satıyorsanız, kurulum ve bakım ipuçları verin. Veya kozmetik satarsanız, kendi güzellik vlog’unuzu oluşturabilir ve makyaj dersleri yayınlayabilirsiniz. Ziyaretçilere ürünlerinizi nasıl kullanacaklarını göstermek, güven oluşturur ve dönüşümleri artırır.

Site İçi Arama

Müşterilerinizin ihtiyaç duyduklarını bulmak için tüm sitenize göz atmak zorunda kalmamasını sağlayın. Belirgin bir şekilde görüntülenen arama kutusu, aradıkları ürünü hızla bulmalarına yardımcı olur. Amazon güzel bir örnek. Arama kutuları, müşterileri doğrudan istenen ürün kategorisine götürür.

Özet

On page SEO, işletmenizin büyüklük ve büyümeyle büyümesine yardımcı olabilir ve aynı zamanda web alanındaki marka imajınızı artırabilir.
Related Posts